Martínez eist dubbele hoofdrol op: streek tijdens penaltyserie en vreemde actie

Doelman Martínez haalt weer streken uit en eist dubbele hoofdrol op in WK-finale

19 december om 08:35

Emiliano Martínez mag zich de beste doelman van het WK noemen, maar de sportiviteitsprijs gaat aan zijn neus voorbij. Ook in de allesbeslissende penaltyserie tegen Frankrijk liet de Argentijnse keeper zich niet van beste kant zien.

Martínez schuwde tijdens en na de kwartfinale tegen Nederland geen enkele provocatie en haalde ook in de WK-finale een aantal gekke fratsen uit. Om de Fransen uit hun concentratie te halen, gooide hij onder meer de bal weg voorafgaand aan de strafschop van Aurélien Tchouaméni. Martínez kreeg geel, Tchouaméni schoot naast. Martínez had op dat moment al een penalty van Kingsley Coman gekeerd, wat hij vierde met een dansje. De Argentijnen bleven foutloos vanaf de stip en pakten de wereldtitel.

Na afloop werd Martínez uitgeroepen tot beste keeper van het WK. De manier waarop hij dat vierde, was op z'n zachtst gezegd opmerkelijk: de doelman, die in clubverband uitkomt voor Aston Villa, hield de trofee voor zijn kruis en trok een gek gezicht. Yassine Bounou (Marokko) en Dominik Livakovic (Kroatië) werden ook tot de kanshebbers gerekend, maar Martínez ging er met de prijs vandoor. Hij is de opvolger van Thibaut Courtois.