Vrees Miedema wordt waarheid met zware knieblessure

Klap voor Miedema en Oranje Leeuwinnen: spits zet WK al uit haar hoofd

19 december om 11:18

De vrees van Vivianne Miedema is waarheid geworden. De spits van Arsenal en de Oranje Leeuwinnen heeft haar voorste kruisband gescheurd, maakt de Engelse club bekend. Daardoor moet ze het WK van eind juli hoogstwaarschijnlijk missen.

Miedema raakte afgelopen donderdag zwaar geblesseerd tijdens de Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Olympique Lyon. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen ging vlak voor rust naar de grond en werd in tranen, met haar linkerbeen gespalkt, per brancard van het veld gedragen.

Miedema schrijft op Twitter dat ze meteen wist dat het mis was. Ze wordt later deze week geopereerd, waarna haar een lange revalidatie wacht. Hoe lang ze precies uit de roulatie is, moet nog duidelijk worden. Doorgaans staat voor een dergelijke blessure zo'n zes tot negen maanden. 

Het is niet alleen een hard gelag voor Miedema, maar ook voor de Nederlandse vrouwen. De Oranje Leeuwinnen beginnnen op 23 juli aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Zelf sluit de spits deelname aan het eindtoernooi al uit. Nederland zit in een poule met de Verenigde Staten, Vietnam en een land dat zich via de play-offs nog moet plaatsen.