Seuntjens vertrekt bij Fortuna na twee seizoenen

Fortuna Sittard komt met bevestiging: Seuntjens per direct vertrokken

19 december 2022 om 13:16
Laatste update: 19 december 2022 om 13:26

Fortuna Sittard en Mats Seuntjens zijn 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. Seuntjens had in Sittard nog een contract tot aan het einde van het seizoen. De dertigjarige aanvaller was al niet mee op trainingskamp.

Het contract van Seuntjens is per direct ontbonden. "Mats is ruim twee seizoenen enorm belangrijk geweest voor ons. In de laatste weken kwamen we echter tot de conclusie dat de chemie tussen beide partijen was uitgewerkt", verklaart technisch manager Sjoerd Ars. "We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven."

Seuntjens kijkt met ups en downs terug op de periode bij Fortuna. "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar. We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen NEC in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken", aldus Seuntjens.

Seuntjens kwam in 2020 over van Turkse Genclerbirligi. Hij kwam tot 79 wedstrijden, waarin hij goed was voor zestien treffers en twaalf assists. Het is onduidelijk waar zijn toekomst ligt. Vorig jaar probeerde Arne Slot hem naar Feyenoord te halen.