De vader van Remko Pasveer is trots, maar snapt de keuze van Van Gaal wel

Vader Pasveer trots op zoon, maar ook realistisch: 'Snap Van Gaal wel'

19 december om 14:32
Laatste update: 19 december om 14:40

De vader van Remko Pasveer, Eddie Pasveer, snapt waarom Louis van Gaal koos voor Andries Noppert op het WK in Qatar. Hoewel zoon Remko geen minuut keepte op 's werelds grootste voetbalpodium, is hij ontzettend trots.

Dat Pasveer niet keepte mag de pret niet drukken, zegt vader Eddie bij RTV Oost. "Als je zoon op 39-jarige leeftijd nog de kans krijgt op een WK, dan zorgt dat voor trots. Tuurlijk had ik graag gehad dat Remko speelde. Maar ik snap de keuze van de bondscoach wel. Noppert deed het uitstekend", is hij begripvol.

Er kwam geen wisseling van de wacht tijdens de strafschoppenserie tegen Argentinië, wat in 2014 wel gebeurde. "Van de penalty's van Oranje kan je wat vinden. Het Nederlands elftal had een wetenschappelijke benadering voor de penalty's, maar dat heeft niets opgeleverd. Noppert zat niet dichtbij de penalty's van Argentinië. Of Remko ze wel had gehad? Invallen speciaal voor penalty's, dat is geen item geweest." 

Wat hem vooral bij blijft is de enorme luxe in Doha. Met zijn vrouw en twee andere familieleden deelde hij een kamer. "Nou ja, kamer. Misschien eerder een appartement. Het is maar hoe je het wil noemen. We hadden onder meer drie badkamers en grote LED tv's. Mijn vrouw zei dat er wel drie gezinnen in konden. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Je kon eigenlijk merken dat álles was ingericht voor het WK", merkte hij tot slot op.