Benzema kondigt afscheid bij Frankrijk aan

Benzema kondigt afscheid bij Frankrijk aan: 'Ons verhaal eindigt hier'

19 december 2022 om 15:44
Laatste update: 19 december 2022 om 15:53

Karim Benzema stopt per direct als international van Frankrijk. De spits heeft het besluit op zijn 35ste verjaardag bekendgemaakt, daags na de verloren WK-finale tegen Argentinië.

Benzema haakte kort voor het eindtoernooi in Qatar af vanwege blessureleed, maar bondscoach Didier Deschamps riep geen vervanger op en hij bleef op de spelerslijst staan. De Ballon d'Or-winnaar werd zelfs getipt als 'geheim wapen' voor de finale, maar dat wees Deschamps resoluut van de hand. De wijze waarop de bondscoach met zijn afwezigheid omging, zou Benzema niet lekker zitten. Hij ontbrak dan ook zondag, ondanks een uitnodiging van president Macron.

Een dag later kondigt Benzema aan dat hij een punt zet achter zijn interlandcarrière. 'Ik heb de moeite genomen en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben. Daar ben ik trots op. Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze eindigt hier', schrijft hij op sociale media. 

Benzema debuteerde in 2007 voor Frankrijk en speelde in totaal 97 interlands, waarin hij 37 keer scoorde. Dat de Real Madrid-ster niet vaker uitkwam voor Les Bleus heeft alles te maken met zijn vermeende rol in de afpersingszaak rond Mathieu Valbuena, waardoor hij zes jaar niet werd opgeroepen. Hij ontbrak onder meer tijdens het gewonnen WK in 2018. Vorig jaar keerde Benzema in aanloop naar het EK verrassend terug bij het Franse elftal. Nu zit de veelbewogen interlandloopbaan van Benzema er alsnog op.