'Tactisch Barça wil Dembélé-onderhandelingen vervroegen als 'steunbetuiging''

'Tactisch Barcelona wil gesprekken met Dembélé vervroegen na vreselijke WK-finale'

20 december om 19:30

FC Barcelona wil Ousmane Dembélé een hart onder de riem steken met een vervroegde contractaanbieding, al hebben de Catalanen ook tactische redenen om eerder in gesprek te gaan. De Fransman kwam vreselijk voor de dag in de WK-finale, maar Barça ziet in hem een belangrijke speler voor de toekomst.

Dembélé veroorzaakte zondag een penalty tegen Argentinië, terwijl er voor de rest vrijwel niets bij hem lukte. Hij werd dan ook al voor rust gewisseld. Barcelona wil zijn steun betuigen aan de aanvaller met het vervroegen van de contractonderhandelingen, meldt Sport. Momenteel ligt Dembélé tot medio 2024 vast bij Barcelona, nadat hij vorige zomer na veel rumoer verlengde.

Het was eigenlijk de bedoeling om na het huidige seizoen in gesprek te gaan over een verlenging, maar nu zou dat in februari al kunnen gebeuren. Barça denkt dat Dembélé nu niet zo goed in de markt ligt, waardoor het ook financieel interessant is om de gesprekken naar voren te halen.

De voortekenen zijn gunstig voor Barcelona: Dembélé lijkt te willen blijven in Catalonië. Hij voelt zich inmiddels op zijn gemak bij de club. Dembélé krijgt nu meer respect en steun vanuit de kleedkamer. Barcelona wil er in ieder geval voor zorgen dat de international voor het nieuwe seizoen verlengd heeft, om een nieuwe soap te voorkomen.