Dumfries-openbaring brengt openheid: 'Fijn om een uitlaatklep te hebben'

Dumfries-openbaring brengt openheid: 'Fijn om een uitlaatklep te hebben'

21-12-2022 07:51 Laatste update: 08:14
10

Michel Vlap vertelt, in navolging van Denzel Dumfries, open over het gebruik van een sportpsycholoog. De middenvelder bij FC Twente stelt dat hij zijn gevoel buiten het voetbal hoopt los te koppelen van het veld.

Hoewel Vlap overkomt als een vrolijke jongen, schuilt er 'onder die uitbundigheid een laag'. In de eerste seizoenshelft maakte hij geen enkele goal en gaf hij één assist. "Dat het niet zo is gegaan zoals iedereen wilde, irriteert. Daar praat ik ook veel over met m'n sportpsycholoog. Ik werk er nu al een tijdje mee samen", laat hij optekenen door TC/Tubantia.

Op het WK liet Dumfries zich uit over de mentale druk in het voetbal en het omgaan met kritiek. Vlap herkent zich in het beeld dat de Oranje-international schetste. "Ik heb altijd mijn emotie en plezier in het voetbal gestopt en als het dan even niet loopt, is dat lastig", aldus Vlap. "Je moet altijd presteren en dan is het wel fijn dat je een bepaalde uitlaatklep hebt. Die gesprekken hoeven ook niet altijd over voetbal te gaan, maar kunnen ook over de normale dingen van thuis gaan. Ik heb thuis best een bewogen jaar meegemaakt en dat geef je dan een plekje."