'Genee, Derksen en Van der Gijp verdienen veel geld voor SBS'

'Genee, Derksen en Van der Gijp verdienen superveel geld voor SBS6'

21 december om 10:14

René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee hebben uitstekend gescoord tijdens het WK in Qatar. Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS6, denkt dat De Oranjewinter 'erg veel geld heeft opgeleverd' voor de zender.

De WK-talkshow van het trio van Vandaag Inside wist op de dag van de finale tussen Argentinië en Frankrijk nog 870.000 kijkers te trekken. Goed voor een marktaandeel van twintig procent.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Volgens Nijkamp mag Talpa-baas John de Mol zich in de handen wrijven. "Wat een hit en wat een geluk voor SBS6 dat ze deze mannen in 2018 hebben binnengehaald. Vandaag Inside is het enige nieuwe programma van SBS6 wat dit jaar echt goed is gelukt is en door de enorme hoeveelheid aan uitzendingen echt zo enorm belangrijk is geworden", vertelt ze in haar kijkcijferanalyse.

Hoewel Genee, Derksen en Van der Gijp alle drie minimaal een half miljoen per jaar zouden verdienen, valt daar volgens Nijkamp weinig op af te dingen. "SBS6 verdient er superveel geld aan. Het programma is goedkoop en scoort altijd. Deze mannen zouden zeker een miljoenensalaris kunnen verdienen. De return on investment van dit programma is namelijk onwaarschijnlijk hoog.”