Ten Hag blikt terug op zijn eerste maanden in Manchester

Ten Hag bezig aan een missie: 'Zag geen teamdynamiek in de ploeg'

21 december om 12:19
Laatste update: 21 december om 13:18

Erik ten Hag heeft teruggeblikt op de eerste maanden van zijn avontuur bij Manchester United. De hand van de Nederlander bij The Red Devils wordt steeds beter zichtbaar. De Tukker vertelt over hoe zijn overstap tot stand kwam en welke eisen hij zelf had. 

Bij Voetbal International doet hij uitgebreid verhaal. "In het voorjaar kwam de interesse van Manchester United op gang. De club ging heel secuur te werk en gaf aan drie kandidaten te hebben. Ik had een gesprek met sportief directeur John Murtough en technisch directeur Darren Fletcher over het voetbaltechnische deel, maar dat was lang niet alles. Ik heb ook met de CEO een gesprek gehad, vervolgens met de eigenaren. En met een extern bureau, dat door de eigenaren was ingezet. Die hadden mij helemaal gescreend."

Ten Hag gaf tijdens die gesprekken aan dat hij vond dat er veranderingen plaats moesten vinden. "Er zat geen spirit in, ik zag geen teamdynamiek in de ploeg. De mentale weerbaarheid was heel laag. De vechtlust, voor elkaar, het team als prioriteit stellen, dat zat niet echt in deze selectie. De cultuur veranderen was voor mij het belangrijkste toen."

"Om dat in de kleedkamer te krijgen, heb je persoonlijkheden nodig. Daarom was de aankoop van Casemiro zo belangrijk. Hij kan het proces versnellen, want hij weet wat je moet doen om titels te winnen", aldus Ten Hag.