Martínez heeft zijn transfer naar Manchester United zelf geïnitieerd

Martínez verkaste op eigen aandringen naar United: 'Trainer, als u mij wil kom ik'

21 december om 12:32
Laatste update: 21 december om 15:52

Lisandro Martínez heeft zijn transfer naar Manchester United zelf afgedwongen. Dat heeft zijn trainer Erik ten Hag vertelt in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Toen Manchester United gesprekken initieerde, liet de oefenmeester zelf weten dat er dingen zouden moeten veranderen. Zowel op het veld als daarbuiten. "Christian Eriksen en Tyrell Malacia waren de eerste versterkingen. Daarna kwam al snel Lisandro Martínez. Of ik het moeilijk vond om Martínez bij Ajax weg te halen? Ik heb daar zo'n fijne tijd gehad, hoe we daar samen het proces hebben beleefd. Vanuit het niets hebben we Ajax terug naar de Europese top gebracht. Dat project is me zo dierbaar geweest.'

Ten Hag doet even later een onthulling. Martínez drong zelf aan op een transfer naar Manchester United. "Martínez wilde zelf hoe dan ook weg bij Ajax. Als wij hem niet hadden genomen, was hij naar Arsenal gegaan. Die wilden hem sowieso hebben, hij was daar topprioriteit. 'Licha' (Martínez, red.) belde me op een gegeven moment en zei: trainer, luister, ik ga hoe dan ook weg bij Ajax. Ik kan tekenen bij Arsenal, maar als u mij wil, dan ga ik naar Manchester United. Toen dacht ik: ik moet mezelf en United ook niet in de voet schieten. Hij was echt niet gebleven in Amsterdam, dat was uitgesloten. Toen hebben we toegeslagen en is het rondgekomen", blikt hij terug.

Antony
Martínez was niet de enige Ajacied die overkwam in de zomer. Ook Antony werd aangetrokken. "In januari heeft hij binnen Ajax al aangegeven: komende zomer ben ik weg. Wat Martínez in de zomer zei, had Antony al in januari aangegeven. Toen zijn we bij Ajax al druk bezig geweest met een andere Braziliaan, om die alvast achter Antony binnen te halen, én met Steven Bergwijn. Dat was de achterliggende gedachte om Bergwijn al naar Ajax te halen. We waren én kwetsbaar in de voorhoede, voor het half jaar dat ging komen, maar ook voor de langere termijn. Ik was dan ook wel teleurgesteld dat Bergwijn in de winter nog niet kwam, want ik wist dat het moeilijk zou worden." 

Rondom de Braziliaan was nog wel enige twijfel. "Dat we met United niet direct inzette op de komst van Antony, had met de onzekerheid rondom Mason Greenwood te maken en de terugkeer van Antony na een blessure", besluit hij.