Schuurs: 'Ik loop zonder de wedstrijd mee te nemen nu een marathon per week'

Schuurs: 'Ik loop zonder de wedstrijd mee te nemen nu een marathon per week'

21 december om 20:56

Perr Schuurs mocht zich sneller dan hij gedacht had basisspeler noemen bij zijn nieuwe club Torino. De verdediger die overkwam van Ajax had dus weinig tijd en moest snel wennen aan de faciliteiten en trainingsmentaliteit in Italië.

"Niet zelden denk ik: Wat werden we bij Ajax toch eigenlijk verwend", vertelt Schuurs in gesprek met Voetbal International. "Alles werd voor je geregeld, alles stond klaar. Hier ben je veel meer op jezelf aangewezen, zijn de faciliteiten net wat minder. Het moet veel meer uit de speler zelf komen. We hebben bovendien nauwelijks vrije dagen."

Naast de faciliteiten in de Italiaanse competitie, schrok Schuurs ook van het regime aangaande de trainingen bij zijn nieuwe club. "Een ontspannen training met alleen wat rondo’s en afwerkvormen kennen ze niet. Op een training loop je gemiddeld zeven tot acht kilometer. Ik loop, zonder de wedstrijd mee te rekenen, een marathon per week. In Amsterdam was het heel normaal dat ik nog even naar de gym ging om mijn bovenbenen te trainen. Dat is hier niet nodig."

Uiteindelijk kijkt Schuurs toch met een enorm blij gevoel terug naar zijn tijd in Amsterdam. Basisspeler werd hij er nooit, maar zijn tijd bij Ajax ziet de verdediger zeker als geslaagd. "Honderd procent. Ik ben geslaagd bij Ajax. Voordat ik naar Amsterdam ging had ik een paar doelstellingen. Ik wilde prijzen winnen, wedstrijden op een hoog niveau spelen en mezelf doorontwikkelen."