Ajax dreigt keeper Charlie Setford transfervrij te verliezen

'Ajax dreigt talent van het jaar Setford te verliezen aan Europese topclub'

22 december om 16:34
Laatste update: 22 december om 16:47

Ajax moet zich wapenen tegen de interesse van meerdere Europese clubs in Charlie Setford. Onder meer Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund hebben hun oog laten vallen op de achttienjarige doelman, zo heeft The Daily Mail vernomen.

Setford mocht in juni nog de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst nemen, voor talent van het jaar bij Ajax. De jonge sluitpost staat er goed op in de Amsterdamse jeugdopleiding, maar beschikt over een aflopend contract. Daardoor mag hij vanaf januari met andere clubs onderhandelen. Dat is koren op de molen van meerdere Europese clubs, weet de Britse boulevardkrant

Onder meer Spurs en Dortmund hopen Setford transfervrij in te lijven. Ook Everton, AS Roma en Southampton hebben belangstelling. Het zou een tegenvaller zijn voor Ajax. Setford keept normaal gesproken voor de Amsterdamse beloften in de Keuken Kampioen Divisie, maar herstelde de afgelopen maanden van een polsbreuk. Een week geleden maakte hij zijn rentree tegen Jong PSV.

Setford, geboren in Haarlem en jeugdinternational van Engeland, speelt al sinds zijn zevende in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Zijn broertje Tommy Setford is eveneens als keeper actief in de jeugd van Ajax.