Seuntjens krijgt niet het debuut waar hij op hoopte, Mourinho laat Karsdorp spelen

AS Roma wint met Karsdorp van RKC Waalwijk met onfortuinlijke debutant Seuntjens

22 december om 19:16

RKC Waalwijk heeft donderdag in een oefenduel met 3-0 verloren van AS Roma. Bij de Waalwijkers mocht Mats Seuntjens gelijk starten bij zijn debuutwedstrijd voor de club. De Romeinen lieten de omstreden Rick Karsdorp weer eens meedoen.

Voor Seuntjens was het zijn eerste wedstrijd voor RKC sinds hij vrij plotseling de overstap maakte van Fortuna Sittard naar Waalwijk. Het was geen debuut om te onthouden, want de dertigjarige Bredanaar miste een penalty tegen AS Roma. De doelpunten werden aan Romeinse kant gemaakt door Tammy Abraham, Stephan El-Shaarawy en Nicolo Zaniolo.

Karsdorp maakte na een roerige tijd voor het eerst weer minuten voor AS Roma. Hij mocht in de rust al invallen. De Nederlander wordt sinds een aanvaring met trainer José Mourinho nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. De Portugese trainer schold hem openlijk uit voor onder andere 'verrader' na een slecht optreden voor de club.

De verliezende partij RKC Waalwijk start de competitie op 7 januari weer met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. AS Roma trapt op 4 januari de Serie A af met een thuisduel met Bologna.