Janmaat teleurgesteld in ADO: 'Grootste fout is dat ik ja heb gezegd tegen de job'

Janmaat teleurgesteld in ADO: 'Grootste fout is dat ik ja heb gezegd tegen de job'

22-12-2022 19:53 Laatste update: 19:59
13

Daryl Janmaat is alles behalve tevreden met de gang van zaken na zijn actieve voetballoopbaan. De vleugelverdediger werd gelijk technisch manager bij ADO Den Haag, nadat hij door een blessure moest stoppen met voetballen. De manier waarop in die nieuwe functie met hem werd omgegaan zit Janmaat alleen niet lekker.

"Dit was een beetje de job die ik altijd in mijn achterhoofd had", vertelt Janmaat over zijn functie als technisch manager in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Oké, ik zou meteen van het veld naar kantoor gaan. Maar er lag ook een plan vanuit de club om intensieve begeleiding te krijgen. Alleen dat is verkeerd uitgepakt." Janmaat vertrok na vijf maanden al uit zijn functie bij ADO Den Haag.

Janmaat frustreerde zich in zijn tijd als technisch manager. Volgens hem schortte het vooral aan begeleiding en inspraak bij de club. "Iedere speler die daarna werd aangetrokken ging in overleg met mij, maar ik had nooit de beslissende stem. Mijn invloed was onderaan de streep beperkt. Ik zat overal maar een beetje tussenin. Ik voelde me alleen. En ik had vaak geen voldaan gevoel als ik na een dag werken thuis kwam. Ik had zo gehoopt bij ADO iets neer te zetten, maar dat ging gewoon niet."

Volgens Janmaat ligt zijn snelle vertrek niet aan de functie van technisch manager an sich. "De grootste fout is dat ik ‘ja’ tegen de job heb gezegd. Ik had het alleen moeten doen met een ervaren technisch directeur naast me, zoals Klaas-Jan Huntelaar nu met Gerry Hamstra bij Ajax. Achteraf is het onder deze omstandigheden gewoon een fout geweest."