Liverpool begint zonder Van Dijk, maar Manchester City start wel met Aké

Liverpool begint zonder Van Dijk, maar Manchester City start wel met Aké

22-12-2022 20:51 Laatste update: 21:07
12

Liverpool begint donderdagavond zonder Virgil van Dijk aan het duel met Manchester City. Bij de tegenstander staat Nathan Aké wel vanaf de aftrap in het veld. De wedstrijd tussen de twee is in de achtste finale van de League Cup.

Bij Liverpool begint Van Dijk helemaal niet bij de selectie. Het centrale duo wordt donderdagavond gevormd door Joel Matip en Joe Gomez. Caoimhin Kelleher begint onder de lat. Linksback speelt Andrew Robertson en oudgediende James Milner begint rechtsachter. Op het middenveld krijgt jongeling Stefan Bajcetic de kans naast Harvey Elliot en Thiago. Voorin kiest Klopp voor Mohamed Salah, Fabio Carvalho en in het midden Darwin Nunez. 

Bij Manchester City zit Ederson nog niet bij de selectie en dus keept Stefan Ortega. Achterin begint Aké als linksback naast het centrale duo Aymeric Laporte en Manuel Akanji. Rico Lewis krijgt de kans op rechtsback. Op het middenveld is Kevin De Bruyne weer terug na zijn teleurstellende WK. Hij speelt naast Rodri en Ilkay Gündogan, die eveneens vol teleurstelling terugkeerden uit Qatar. Riyad Mahrez begint voorin naast jongeling Cole Palmer en de spits is Erling Haaland.