Leen Meijaard gaat in op mogelijke rentree van Blind bij Ajax

Ajax bevestigt mogelijke rentree: 'Gaan binnenkort rustig zitten met Blind'

22 december om 21:08

Ajax gaat op korte termijn met Danny Blind om tafel over een eventuele terugkeer in de raad van commissarissen. Leen Meijaard, voorzitter van de rvc, bevestigt dat de Amsterdammers op zoek zijn naar een technische commissaris.

Blind trad terug toen hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal werd. Nu lijkt de weg voor hem vrij om weer in te stappen. De nieuwe commissaris moet een belangrijke stem krijgen in de definitieve opvolger van Marc Overmars. "We kennen elkaar en spreken elkaar weleens, maar niet over de hete hangijzers bij Ajax. Kan ook niet natuurlijk", zegt Meijaard tegen Voetbal International.

"Over een mogelijke terugkeer kan ik alleen zeggen wat ik vorige maand op de aandeelhoudersvergadering heb gezegd; dat we een technische commissaris zoeken en binnenkort eens rustig gaan zitten met Blind", aldus Meijaard, die ook ingaat op de vader-zoon-relatie die Blind met Daley Blind heeft. "Als commissaris heeft hij zich er altijd buiten gehouden als het om Daley gaat."

"Anders kom je zo in een belangenconflict terecht", legt hij uit. "De afspraak was van begin af aan duidelijk: ging het over Daley, dan maakte hij geen deel uit van de vergaderingen. Hij is een rationeel mens, die dat begrijpt."