Martínez wordt niet de nieuwe doelman van Bayern München

'Bayern streept WK-sensatie door en houdt twee potentiële Neuer-opvolgers over'

22 december om 23:30

Emiliano Martínez wordt niet de nieuwe doelman van Bayern München. De dertigjarige doelman, die met Argentinië de wereldtitel pakte, werd na het WK gelinkt aan Der Rekordmeister.

Bayern is op zoek naar een keeper, sinds bekend is dat Manuel Neuer door een ski-ongeluk dit seizoen niet meer in actie komt. Verschillende namen passeerden de revue, al waren Martínez, Yann Sommer en Alexander Nübel het meest concreet. Door de naam van eerstgenoemde kan volgens transfergoeroe Fabrizio Romano een streep. Martínez blijft naar verluidt bij Aston Villa.

Sommer of Nübel moet de nieuwe sluitpost van Bayern worden. Nübel, eigendom van de regerend Duits landskampioen, komt op huurbasis uit voor AS Monaco. Bayern doet een poging hem terug te halen, al is het de vraag of dat tussentijds kan. Met Borussia Mönchengladbach-goalie Sommer heeft Bayern naar verluidt concrete plannen. De 34-jarige doelman wil nog in de Premier League uitkomen, terwijl Manchester United interesse heeft.

Bayern overweegt Sommer voor een halfjaar vast te leggen, om hem vervolgens door te verkopen aan United. Borussia Mönchengladbach zou een kleine vijf miljoen euro verlangen.