Van Hanegem uit Wijndal-bedenkingen

Van Hanegem: 'Ook schuld van Schreuder, Bergwijn begon echt geweldig'

23 december 2022 om 10:26

Willem van Hanegem is nog niet overtuigd van Owen Wijndal. De 23-jarige linksback verdrong kort voor de WK-break Daley Blind uit de basis, maar De Kromme vraagt zich af of hij gaat slagen in Amsterdam.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik heb toch mijn twijfels of hij het redt op dit niveau", vertelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Wijndal kwam afgelopen zomer voor tien miljoen euro over van AZ, waar hij een vaste waarde was, de aanvoerdersband droeg en uitgroeide tot international. "Hij werd goed, omdat er daar bij AZ een hele goede linksbuiten speelde op dat moment, Oussama Idrissi. Dat was geweldig."

Van Hanegem roemt de voormalige tandem in Alkmaar. "Je ziet dat het heel moeilijk is om helemaal op elkaar afgestemd te zijn. Dat was wel bij AZ", aldus de oud-speler van de Noord-Hollanders. Bij Ajax ontbreekt het daar juist aan, mede door Alfred Schreuder. "Dat is ook de trainer zijn schuld, want die ging elke keer wisselen", doelt hij op het feit dat Dusan Tadic en Steven Bergwijn stuivertje wisselden op linksbuiten. "In het begin speelde Bergwijn op de linkerkant echt geweldig. Iedereen zei: wie moet hem nu stoppen, hij is veel te goed."

Van Hanegem zag het niveau bij de titelhouder sowieso afnemen. "Ajax begon heel goed. Het was ook echt aardig om te zien. Ineens was dat afgelopen." De voormalig international vraagt zich af of de Amsterdammers het tij weten te keren. "Als ik die dominee (Schreuder, red.) hoor, denk ik: nee."