'Mister Kevin De Bruyne' bewierookt na glansrol bij Man City

De Bruyne imponeert en verbaast: 'Eén van beste spelers ooit in Premier League'

23 december 2022 om 12:14

Een ontketende Kevin De Bruyne nam Manchester City donderdag bij de hand in het League Cup-duel met Liverpool (3-2). Onder meer manager Pep Guardiola is lyrisch over het spel van de Belgische middenvelder, die twee assists gaf.

"De Bruyne moet soms gewoon het juiste vuur in zichzelf vinden, een beetje chagrijnig of overstuur zijn om zijn best te doen. Dan komt er een enorme energie in hem vrij", verklaart Guardiola de topvorm van De Bruyne op de persconferentie na afloop. "En dan... wat een speler. Zijn rushes, zijn rechtervoet, zijn assists, zijn goals. Hij is meer dan een normale speler. Het is niet makkelijk dat elke keer te laten zien."

"Ik zag donderdag iets in hem dat hij wilde vechten. En als hij dat in zichzelf kan losmaken moeten we hem Mister Kevin De Bruyne noemen. Hij is een absolute legende. Hij zal voor altijd herinnerd worden als één van de grootste en beste spelers van deze club aller tijden", besluit Guardiola.

Ook Jamie Carragher steekt de loftrompet over De Bruyne. "Hij lijkt wel op een compleet andere speler dan op het WK", uit het Liverpool-icoon zijn verbazing bij Sky Sports. "Dit is weer de speler die hoort bij de beste spelers aller tijden in de Premier League. Zijn prestatie donderdag is groots. Hij heeft twee doelpunten voorbereid en voor mijn gevoel domineert hij iedere statistiek.'