Feyenoord-duo treurt: 'Roma won omdat het Mourinho heeft'

Toornstra en Linssen: "John de Wolf gilde: 'Liggen!' En Slot lag in het gangpad"

24 december om 06:54
Laatste update: 24 december om 07:20

Bryan Linssen en Jens Toornstra koesteren de herinneringen aan het succesvolle Conference League-seizoen met Feyenoord. Het duo denkt dat ze wél van AS Roma hadden gewonnen als José Mourinho er niet was geweest.

Linssen kreeg in de finale in Tirana nog een kans op de gelijkmaker. "De beelden van de finale kan ik ook niet terugkijken", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "AS Roma wint die avond omdat het José Mourinho als trainer heeft. In die ene wedstrijd heeft hij alles uit de kast gehaald. Over twee wedstrijden was het ze niet gelukt om van ons te winnen. Maar in Tirana, in één wedstrijd, lukte het wel."

Ook Toornstra erkent dat hij door de Roma-spelers en Mourinho uit zijn concentratie werd gehaald. "Dat voortdurende theater van die gasten. Ik heb me er zo aan geërgerd. Ik was daar heel erg mee bezig." Linssen is het daarmee eens. "Zo erg dat ik hem vroeg om even een paar minuten stil te zijn. Hij zat maar te roepen."

Toch overheerst trots na het bijzondere Europese seizoen van Feyenoord. "Het seizoen voordat Arne Slot kwam, werd de conclusie getrokken dat Feyenoord geen topclub meer was. Johan Derksen zette ons in een rijtje met Heerenveen en FC Utrecht. Dat we dat beeld helemaal hebben veranderd, was prachtig", stelt de aanvaller, die de vergelijking maakt met Ajax. "Kijk, Ajax speelt altijd en overal zonder zich aan te passen. Als PSV tegen Benfica moet, dan ontstaat daar iets van: een sterke tegenstander, misschien moeten we het anders doen. Ajax zegt gewoon: we gaan Benfica achter ons aan laten lopen."

Slot lag in het gangpad
"Dat laatste deed Feyenoord vorig seizoen ook. Waar we ook speelden, we bleven de aanval zoeken. Ook tegen Olympique Marseille. Dat gaf zo'n goed gevoel", aldus Linssen, die niet vaak zo'n heksenketel meemaakte als tegen de Fransen. "Wat een wedstrijd was dat, Marseille-uit. De bus stond stil en ze begonnen stenen naar binnen te gooien. John de Wolf gilde: 'Liggen!' En Slot lag in het gangpad, haha."