Malacia had het moeilijk met reserverol op WK: 'Zat er af en toe doorheen'

Malacia had het moeilijk met reserverol op WK: 'Zat er af en toe doorheen'

28-12-2022 07:20 Laatste update: 10:04
111

Tyrell Malacia houdt een goed gevoel over aan het Premier League-duel van Manchester United met Nottingham Forest. Niet alleen wonnen The Mancunians met 3-0, de linksback sloot voor zichzelf een teleurstellende periode af.

Oranje
Malacia raakte kort voor de winterstop zijn basisplaats kwijt bij de ploeg van manager Erik ten Hag, waarna hij op het WK in Qatar geen minuten maakte. In het Nederlands elftal kreeg Daley Blind de voorkeur. "Het is natuurlijk moeilijk als je geen minuten mag maken", reageert de oud-speler van Feyenoord bij Viaplay. "Je blijft elke wedstrijd hopen en je doet je best op de training. Je probeert het team zo veel mogelijk te supporten, maar het is zeker moeilijk."

"Ik wil elke wedstrijd spelen, dus ja, het is zeker moeilijk als je daar zoveel weken zit en je niet speelt", vervolgt Malacia. "Tuurlijk heb ik een moment gehad van: ik zit er even doorheen. Maar je moet je altijd herpakken. Je weet maar nooit of je er moet staan. Je moet altijd ready zijn."

United
Bij United had Luke Shaw de concurrentiestrijd al van hem gewonnen. "Ik moet gewoon zorgen dat ik goed speel", reageert Malacia, die voor het tweede duel op rij in de basis stond. "Tegen Burnley speelde ik ook al, dat is lekker. Die lijn wil ik doortrekken. Ik ben hier goed begonnen, heb een kleine dip gehad, maar ik ken mezelf. Ik weet dat ik mezelf terugvecht in de basis. Daar ben ik nu mee bezig."

Malacia verdween uit het team na een matig optreden in de topper tegen Manchester City begin oktober. "Ik speelde gewoon niet goed. In de wedstrijd daarna had ik een klein foutje. Dan moet de trainer keuzes maken. Ik moet gewoon zorgen dat ik goed train, dat heb ik gedaan. Dat heeft hij (Ten Hag, red.) ook tegen mij gezegd. Ik ben blij dat ik er nu weer mag staan. Ik ken mezelf goed, ik weet wat er niet goed gaat. Ik moest terug naar de basis en nu gaat het weer lekker."