'Op dit moment word ik betaald alsof ik net uit Barça B kom'

'Op dit moment word ik betaald alsof ik net uit Barça B kom'

28-12-2022 13:15
50

Sergi Roberto heeft een aflopend contract, maar wil dolgraag bij FC Barcelona blijven. Geld is absoluut geen drijfveer, vertelt de dertigjarige rechtsback annex middenvelder.

Roberto tekende afgelopen zomer voor één jaar bij. "Op dit moment word ik betaald alsof ik net uit Barça B kom, maar ik doe het met trots omdat ik hier wil zijn. Voor mij is het financiële aspect niet belangrijk", onthult de elfvoudig Spaans international in gesprek met RAC1. Spaanse media schreven eerder al dat hij liefst zestig procent van zijn salaris moest inleveren.

Door blessures miste Roberto een groot deel van de laatste seizoenen. Hij wil vooral weer wekelijks op het veld staan. "De laatste jaren waren niet leuk, omdat ik niet fit was. Ik heb een aantal moeilijke jaren gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat 2023 een totaal ander jaar wordt en dat mijn blessures verleden tijd zijn. Ik ben nu honderd procent. Het kan altijd beter, maar ik hoop dat de tweede seizoenshelft beter dan ooit wordt. Ik wil weer genieten."

Roberto moet nog wel om tafel met Barça om zijn toekomst te bespreken. "We zijn nog niet in gesprek, maar ik wil blijven. Van wat de technische staf mij heeft verteld, willen zij ook dat ik blijf."