Ten Hag nog steeds dolgelukkig met zomeraankoop: 'Hij vult het ideaal in'

Ten Hag nog steeds dolgelukkig met zomeraankoop: 'Hij vult het ideaal in'

31-12-2022 11:42
36

Erik ten Hag is nog steeds erg blij dat Casemiro deze zomer naar Manchester United is gekomen. De Braziliaanse middenvelder kwam uiteindelijk naar Engeland en speelde tot nu toe bijna alles onder de Nederlandse oefenmeester. 

"Ik ben heel blij dat hij gekomen is", vertelt Ten Hag over de komst van de Braziliaan. "Je zag ook op het WK dat hij echt een fantastische speler is. Mijn analyse toen ik hier kwam, was dat we echt een verdedigende middenvelder nodig hadden. Hij vult die positie op dit moment ideaal in." Real Madrid wilde eerst niet meewerken aan een transfer van de steunpilaar, maar door de komst van Aurélien Tchouaméni ging de Spaanse clubleiding toch overstag.

Ten Hag had dus al bij zijn aankomst in Manchester gezien dat de middenvelder nodig was. "Voor het seizoen hadden we heel veel discussies, want we wilden echt de juiste speler halen voor die positie. Ik ben heel blij voor de club en voor dit team. Je ziet dat hij onze ploeg en onze spelers echt naar een nieuw niveau kan tillen." Casemiro kwam uiteindelijk voor 70,6 miljoen euro over van Real Madrid. Tot nu toe speelde hij twaalf duels in de Premier League, daarin scoorde hij één keer en gaf hij twee assists.