Van Dijk richt zich tot fans Liverpool: 'We moeten Gakpo de tijd geven'

Van Dijk richt zich tot fans Liverpool: 'We moeten Gakpo de tijd geven'

31-12-2022 11:15
167

Virgil van Dijk denkt dat tijd het codewoord is in de ontwikkeling van Cody Gakpo bij Liverpool. De verdediger weet hoe het is om in de winter naar een nieuwe club te vertrekken en hij wil de aanvaller de tijd gunnen om te wennen in Engeland.

"Ik weet hoe het is om in de winter van een seizoen naar een nieuwe club te komen", vertelt ervaringsdeskundige Van Dijk na afloop van het duel met Leicester City. "We moeten Cody de tijd geven en ik weet zeker dat de fans van Liverpool dat ook echt zullen doen." Tijdens de wedstrijd tegen Leicester City was Gakpo toeschouwer vanaf de tribune. Het duel werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Liverpool.

Van Dijk speelde ook een kleine rol in de transfer van Gakpo, maar echt mee onderhandelen deed de verdediger niet. "We moeten dat niet overdrijven. Ik heb hem gesproken en ik kon alleen maar goede dingen vertellen, omdat ik het hier goed naar mijn zin heb en we erg succesvol zijn. Ik ben heel blij dat Cody ook naar Liverpool is gekomen. Het is een goede voetballer en een goede jongen. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk van starten."