Door Ten Hag gestrafte Rashford bezorgt Man United drie cruciale punten bij Wolves

Door Ten Hag gestrafte Rashford bezorgt Man United drie cruciale punten bij Wolves

31-12-2022 15:21 Laatste update: 15:24
96

Erik ten Hag zette Marcus Rashford om disciplinaire redenen op de bank, maar diezelfde Rashford bezorgde Manchester United de overwinning bij Wolves. Als invaller maakte de Engelsman de enige treffer van de wedstrijd. Dat leidde tot grote vreugde bij Ten Hag.

Vlak voor het treffen tussen Wolves en United werd bekend dat Rashford op de bank begon. Ten Hag weigerde om in detail te treden, maar maakte wel bekend dat de international om 'disciplinaire redenen' werd gestraft. In de eerste helft zonder Rashford had United het echter zwaar. Antony en Alejandro Garnacho waren dicht bij een treffer, maar daar bleef het ook bij.

Ten Hag besloot daardoor om in te grijpen in de rust. Hij bracht de veelbesproken Rashford toch het veld in. United zocht daarna naar de openingstreffer, maar dat ging moeizaam. In de 77ste minuut stond Rashford echter op: na een snelle combinatie met Bruno Fernandes worstelde de aanvaller zich door de defensie van Wolves heen. Hij bleef daarna koel en prikte de bal in de korte hoek: 0-1.

Rashford vierde de goal ingetogen, maar Ten Hag ging uit zijn dak. Het leek er zelfs even op dat de gestrafte speler nog een keer scoorde, maar die treffer werd geannuleerd door de VAR. Rashford maakte namelijk hands. Het bleef daardoor 0-1.

United boekt daarmee een cruciale zege. The Red Devils komen nu namelijk binnen in de top-vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal. United heeft nu twee punten meer dan achtervolger Tottenham Hotspur.