Ferdinand vindt dat Maguire beter kan vertrekken

Maguire krijgt advies van United-icoon: 'Met deze manager werkt het gewoon niet'

1 januari om 11:07
Laatste update: 1 januari om 11:53

Rio Ferdinand denkt dat het verstandig is als Harry Maguire een andere club zoekt. De centrale verdediger van Manchester United komt ondanks een prima WK met Engeland nauwelijks voor in de plannen van manager Erik ten Hag.

Het centrale duo van Ten Hag bij United bestaat momenteel uit Raphaël Varane en Lisandro Martínez. Volgens Ferdinand, zelf clubicoon van The Red Devils, zal dat voorlopig nog wel zo blijven. 'Als ik hem was, zou ik zeker een andere club zoeken', aldus Ferdinand bij BT Sport.

De analist vervolgt: 'We hebben allemaal kunnen zien hoe hij het op het WK deed. Zijn optredens voor Engeland waren uitstekend. Foutloos. Maar bij United en deze manager werkt het gewoon niet voor hem. De coach heeft met zijn keuzes laten zien dat hij zeker niet tot de eerste twee tot drie keuzes voor de positie van centrale verdediger behoort.'

Maguire kwam in de zomer van 2019 voor ongeveer negentig miljoen euro over van Leicester City. Daarmee is hij tot op de dag van vandaag nog altijd de duurste verdediger aller tijden. Dit seizoen stond hij pas twee keer in de basis.