Waterreus ziet Blind bij PSV aan de slag gaan

Blind aangedragen bij PSV: 'Rancune, beste drijfveer om tot daden te komen'

2 januari 2023 om 10:27

Ronald Waterreus doet in zijn column voor De Limburger een opvallende transfersuggestie. De voormalig doelman ziet Daley Blind, die momenteel op zoek is naar een nieuwe club, de komende anderhalf jaar wel bij PSV spelen.

De wegen van Blind en Ajax scheidden eind december. Royal Antwerp FC en Real Sociedad lijken de twee voornaamste kandidaten om de 32-jarige verdediger transfervrij op te halen. Waterreus denkt dat Blind bij PSV de waardering kan krijgen die de routinier bij Ajax miste. 'Een club (en voorname concurrent in de strijd om de titel) waar een speler met zijn cv onherroepelijk wél de erkenning zou krijgen die hij verdient', klinkt het.

'En waar Blind, zij het wat trager dan vroeger, op zeker nog anderhalf seizoen van grote waarde zou kunnen zijn.' Waterreus beseft dat zijn suggestie pikant is. 'Rancune, weten we in topsport, is de beste drijfveer om tot grote daden te komen. Het zou wat zijn, vindt u ook niet, Daley Blind die straks 'met pijn in het hart' het 25ste landskampioenschap van PSV viert op het Stadhuisplein in Eindhoven?'