PSV neemt Roy Steur over van Bayer Leverkusen

'PSV heeft beet en contracteert goalie met Ajax-verleden tot medio 2025'

2 januari om 15:30

PSV gaat zich versterken met Roy Steur. De zeventienjarige doelman komt over van Bayer Leverkusen en tekent een contract tot de zomer van 2025 in Eindhoven. Steur wordt dinsdag officieel gepresenteerd.

Steur sluit aan bij Jong PSV, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De talentvolle keeper kwam in 2015 in de jeugdopleiding van Ajax en verkaste zes jaar later naar Bayer Leverkusen. Na anderhalf jaar laat Steur Duitsland achter zich, om een contract te tekenen bij PSV. Bij Die Werkself deed de goalie ervaring op in de Youth League en trainde hij af en toe mee met de hoofdmacht. PSV betaalt naar verluidt ongeveer een ton aan Leverkusen.

Ruud van Nistelrooij beschikt bij het eerste elftal over Walter Benítez, Joël Drommel en Boy Waterman, waardoor Steur zich mag bewijzen bij Jong PSV. In de Keuken Kampioen Divisie wordt hij klaargestoomd voor de hoofdmacht. Bij de beloftenploeg stonden Niek Schiks en Kjell Peersman dit seizoen meerdere wedstrijden onder de lat. Tyrick Bodak is de andere keeper in de ploeg van Adil Ramzi.