Brentford doet het weer: Liverpool verliest bizar duel, Van Dijk geslachtofferd

02-01-2023 20:29
94

Brentford heeft weer gestunt tegen een grote ploeg in Engeland, waardoor Liverpool een nieuwe tik heeft opgelopen in de strijd om de top-vier. Een chaotische wedstrijd in het zuiden van Engeland eindigde in een 3-1 overwinning voor The Bees.

Liverpool moest het tegen reuzendoder Brentford nog doen zonder Cody Gakpo, die in afwachting is van zijn werkvergunning. Dit seizoen won Brentford al van Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur. Toch begonnen de bezoekers sterk aan de wedstrijd. Virgil van Dijk en Darwin Núñez kregen grote kansen, maar die werden allebei om zeep geholpen.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Uit een corner viel de bal via de kluts in het doel: 1-0. Uiteindelijk was Liverpool-verdediger Ibrahim Konaté de ongelukkige die de goal op zijn naam kreeg. Daarna brak er een chaotische fase aan. Eerst verrichtte Ajax-target David Raya een geweldige redding, terwijl Brentford daarna nog eens twee keers scoorde uit een hoekschop. Die treffers werden echter afgekeurd.

Vlak voor rust kon de thuisploeg echter alsnog juichen: na een vloeiende aanval kreeg Yoane Wissa de bal net achter Alisson Becker. Daardoor stond het bij rust 2-0. Na de pauze verscheen Virgil van Dijk niet meer op het veld bij Liverpool. Hij werd geslachtofferd door manager Jürgen Klopp. Liverpool maakte via Alex Oxlade-Chamberlain wel snel de aansluitingstreffer in de tweede helft.

Daarna gingen The Reds massaal op zoek naar de gelijkmaker. Lang stond Brentford onder druk, maar via een uitbraak wist het de wedstrijd toch te beslissen. Bryan Mbeumo maakte uit de omschakeling de 3-1. Brentford rekent daardoor weer af met een grootmacht in Engeland. De ploeg staat nu zevende. Voor Liverpool nemen de zorgen toe. Nummer vier Manchester United heeft vier punten meer en één duel minder gespeeld.