Lukaku blikt terug op mislukt WK

Lukaku over race tegen de klok voor WK: "Gevoel dat het niet goed zat"

3 januari 2023 om 08:06

Romelu Lukaku moest het 'geheime wapen' worden van België op het WK in Qatar, maar uiteindelijk werd het hele toernooi er een om snel te vergeten. Ook persoonlijk, omdat Lukaku dwars werd gezeten door blessures.

Vanuit Italië mocht Sky Sports een nieuwjaarsinterview afnemen met Lukaku. Daarin werd gepolst naar zijn gevoel voor, tijdens en na het WK in Qatar. "De blessure viel zwaarder uit dan eerst verwacht", is Lukaku eerlijk. Daardoor dreigde hij het WK te missen. "Normaal gezien ben ik iemand die snel herstelt, maar nu had ik de hele tijd het gevoel dat het niet goed zat." 

Ook bij Internazionale, sukkelde Lukaku al meer dan hem lief was. "Voor mij is het de eerste keer in dertien jaar dat ik zoveel wedstrijden heb moeten missen", zucht de spits. "Ik ging naar het WK en speelde de laatste wedstrijd met twee trainingen in vier maanden in de benen. Er was veel teleurstelling na Kroatië, maar ik was zelf geen honderd procent."

Lukaku doet er nu alles aan om weer van dienst te zijn voor Internazionale. "Ik ben hard aan het werk met de trainers en de ploeg: nu is het aan mij om te antwoorden op het veld."