Infantino wekt verbazing bij doodskist Pele

Infantino ligt wederom onder vuur door selfies bij kist van Pelé

3 januari 2023 om 13:51
Laatste update: 3 januari 2023 om 15:19

Gianni Infantino ligt wederom onder vuur. De Zwitserse FIFA-baas is bij de open kist van Pelé gespot terwijl hij selfies maakte. Onduidelijk is of Infantino de foto's zelf maakte of dat hem werd gevraagd de foto's te nemen.

De Braziliaanse legende Peléo verleed vorige week op 82-jarige leeftijd. Infantino was aanwezig bij de uitvaart. Na afloop kreeg hij veel kritiek, omdat hij al selfiemakend op de foto is gezet. Dat gebeurde enkele meters van de kist van Pelé.

Op sociale media regent het kritiek op Infantino. 'Wat niet kan worden uitgelegd is dat het maken van smileyfoto's zo dicht bij het lichaam van een heldhaftig figuur enorm verkeerd wordt opgepakt. Dit is vreemd en dom gedrag van Infantino, en niet voor de eerste keer', schrijft bijvoorbeeld The Telegraph.

"We gaan elk land vragen om een van hun voetbalstadions naar Pele te vernoemen", zei Infantino tijdens de uitvaart van Pelé. "We zijn hier met groot verdriet. Pelé is eeuwig, een wereldwijd voetbalicoon. Toekomstige generaties moeten weten en onthouden wie Pelé was."