Ten Hag gaat in op blessure Van de Beek

Uiterst kritische Ten Hag in onzekerheid over Van de Beek, positief Antony-nieuws

4 januari om 07:22

Hoewel Manchester United dinsdagavond onder Erik ten Hag zijn grootste competitiezege boekte, is er volgens de Nederlandse manager voldoende ruimte voor verbetering. The Mancunians waren met 3-0 te sterk voor AFC Bournemouth. Smetje op het duel was het uitvallen van Donny van de Beek.

Door doelpunten van Casemiro, Luke Shaw en Marcus Rashford stelde United de overwinning eenvoudig veilig. Ten Hag is na afloop gematigd tevreden. "We hebben in de tweede helft niet slim gespeeld. We hebben wat toegelaten en dat was onnodig. Het elftal viel in twee blokken uiteen en dat mag niet gebeuren", zegt hij tegen Viaplay. "Zij gaven veel ruimte weg in de tweede helft. Dan is het uitdagend om te gáán. Als je iets slimmer bent, dan kun je ook herkennen wanneer je er écht voor moet gaan. Dat is de volgende stap: als team iets slimmer spelen."

Aanstaande vrijdag staat voor United, in het kader van de FA Cup, het duel met Everton op de rol. De kans dat Van de Beek dan in actie komt, is klein. De middenvelder viel tegen Bournemouth uit met een knieblessure en Ten Hag durft nog niet vast te stellen hoe groot de schade is. "Nee, dat zullen we moeten afwachten. Over minimaal 24 uur kun je dat pas goed vaststellen."

Wegens lichte klachten ontbrak Antony tegen Bournemouth. De manager verwacht de Braziliaan spoedig weer tot zijn beschikking te hebben. "Ik denk dat hij snel weer aansluit."