Man United evenaart grootste competitiezege, Ten Hag vreest voor Van de Beek

Man United evenaart grootste competitiezege, Ten Hag vreest voor Van de Beek

03-01-2023 22:53
86

Manchester United heeft de grootste overwinning van het Premier League-seizoen geëvenaard. Door goals van Casemiro, uitblinker Luke Shaw en Marcus Rashford werd het 3-0 tegen Bournemouth. Donny van de Beek viel uit.

Erik ten Hag ruimde dinsdagavond een basisplaats in voor Van de Beek. De Nederlander was in de laatste twee competitiewedstrijden nog invaller en leek zich op te kunnen maken voor een stuk meer minuten. De realiteit bleek weerbarstiger: nog voor rust werd hij uit de wedstrijd geschopt door Marcos Senesi. Van de Beek verging van de pijn en moest zich laten vervangen door Alejandro Garnacho.

Op dat moment leidde Manchester United met 1-0 door een fraaie goal van Casemiro, op aangeven van Christian Eriksen. De ploeg van Ten Hag is goed in vorm en won acht van de laatste negen wedstrijden.

Kort na rust verdubbelde United de marge. Uitgerekend Garnacho, het supertalent dat Van de Beek verving, maakte de tweede goal mogelijk door Shaw te bedienen: 2-0. Diezelfde Shaw leidde de 3-0 van Rashford in met een geweldige bal achter de Bournemouth-defensie. Tussen de United-goals door onderscheidde David de Gea zich met een aantal uitstekende reddingen.