AZ-directeur Huiberts bespreekt transferplannen

Huiberts over nieuwe AZ-keeper: "We zijn er niet zover van verwijderd, denk ik"

4 januari om 09:50
Laatste update: 4 januari om 10:11

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, verwacht niet dat hij in januari basisspelers zal verkopen. Helemaal uitsluiten kan hij het niet, maar de kans is klein, vertelt Huiberts eerlijk.

Jesper Karlsson is één van de blikvangers bij AZ aan wie getrokken wordt. Huiberts ontkende al dat PSV concreet met hem bezig is. "Het is lastig om te zeggen dat er sowieso niemand vertrekt, maar de kans is heel groot dat er vanuit de basiself niemand vertrekt", vertelt Huiberts bij ESPN.

De komst van een keeper heeft wel prioriteit. "Met Sem Westerveld zijn we een keeper verloren en Peter Vindahl Jensen is al verhuurd, dus we zijn twee keepers kwijtgeraakt. Met Sem zou het mee kunnen vallen, maar er is een keeper weg, dus we moeten er een halen. Daar zijn we volop mee bezig, al een tijdje, moet ik eerlijk zeggen. De voorkeur gaat altijd uit naar een Nederlands sprekende keeper, maar die zijn niet altijd beschikbaar, dus we kijken ook in het buitenland. Nee, we zijn er niet zover van verwijderd, denk ik."

Duidelijk is dat AZ belangstelling had voor Tomas Vaclik van Olympiakos, die echter niet door de keuring is gekomen vanwege zijn schouderblessure. "Dat is één van de keepers die op het lange lijstje van namen staat. Ik weet niet hoeveel het er precies zijn, maar de scouting is druk bezig geweest met het selecteren van het juiste profiel. Tomas is één van de spelers die bij ons op het lijstje staat, maar ik kan niet zeggen dat we met welke keeper dan ook een akkoord bereikt hebben. Dat hoeft niet heel lang te duren", zegt Huiberts.