AZ verwacht Karlsson te behouden

Onderhandelingen AZ en PSV ontkend: 'Het is op dit moment niet aan de orde'

4 januari 2023 om 08:47
Laatste update: 4 januari 2023 om 08:59

AZ hoopt voor het verstrijken van de transferwindow een nieuwe keeper te verwelkomen. Technisch directeur Max Huiberts benadrukt dat er momenteel niets rond Jesper Karlsson speelt.

"Ik verwacht in principe een rustige transfermaand", laat Huiberts optekenen door Voetbal International. "We zijn alleen op zoek naar een ervaren keeper." AZ leek zich te gaan versterken met de 33-jarige Tomas Vaclik, al kwam de Olympiakos-goalie niet door de medische keuring. Achter eerste keus Hobie Verhulst beschikken de Alkmaarders over Sem Westerveld, die momenteel geblesseerd is. Peter Vindahl is verhuurd aan 1. FC Nürnberg.

Mogelijk neemt AZ tijdelijk afscheid van Peer Koopmeiners. "Met hem hebben we de afspraak gemaakt dat hij aan spelen moet toekomen op het hoogste niveau", aldus Huiberts. "We willen hem niet verkopen, maar een huurovereenkomst met een Eredivisie-club zou een optie kunnen zijn voor de tweede seizoenshelft."

Jesper Karlsson
In gesprek met NH Nieuws laat Huiberts zich uit over de toekomst van Karlsson. De naam van de Zweed zingt sinds het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool rond bij PSV. "Er is nu geen interesse", is de technisch directeur duidelijk. "Op dit moment is het niet aan de orde. Jesper is daar ook helemaal niet mee bezig."