'AZ-tweetal wekt interesse van Fiorentina en Bologna na knappe oefenzege'

'AZ-tweetal wekt interesse van Fiorentina en Bologna na knappe oefenzege'

04-01-2023 07:06
13

Tijjani Reijnders en Sam Beukema hebben interesse uit de Serie A gewekt. Fiorentina en Bologna hebben sluimerende belangstelling voor de 24-jarige centrumverdediger en de evenzo oude spelmaker.

Met dat nieuws pakt De Telegraaf woensdagochtend op de voorpagina van het sportkatern uit. Eind december boekten de Alkmaarders een 1-0 oefenzege op Atalanta Bergamo, wat in Florence en Bologna de ogen heeft doen openen. De ochtendkrant weet erbij te melden dat het tweetal deze winter nog niet zal vertrekken bij AZ. 'Het zouden de eerste speldenprikken kunnen zijn van een aanlokkelijke zomertransfer.'

Het is niet de eerste keer dat er vanuit Italië interesse is in spelers van AZ. In 2021 maakte Teun Koopmeiners de overstap naar Atalanta, waar hij intussen een vaste waarde is. Het lijkt erop dat AZ een rustige transferperiode gaat beleven. Een transfer van buitenspeler Jesper Karlsson naar PSV wordt naar verluidt uitgesloten door het hoge prijskaartje. 

Beukema beschikt bij AZ nog over een doorlopend contract tot de zomer van 2026. De waarde van de in 2021 van Go Ahead Eagles overgekomen verdediger wordt geschat op drie miljoen euro. Voor Reijnders, die sinds 2017 in Alkmaar onder contract staat, kan AZ meer vragen. Zijn waarde wordt getaxeerd op zes miljoen euro.