AZ-doelwit komt niet door medische keuring

Verrassing in Alkmaar: beoogde nieuwe AZ-keeper komt niet door de keuring

3 januari om 17:20
Laatste update: 3 januari om 17:24

    AZ hoopte zich te versterken met Tomas Vaclik. De 33-jarige doelman van Olympiakos was in Alkmaar voor medische testen, maar kwam niet door de keuring, verzekeren bronnen bij beide clubs en rond de speler. Vaclik herstelt al maandenlang van een zware schouderblessure.

    Dat AZ op zoek is naar een nieuwe doelman is al wel een tijdje duidelijk. De club schaakte op meerdere borden en hoopte op Vaclik, die al sinds 26 september aan de kant staat met een schouderblessure. Hij zit aan het einde van zijn herstel en werd door AZ intensief gekeurd, maar daar ging het mis: Vaclik 'overleefde' de keuring niet en dus vindt de transfer geen doorgang. Technisch directeur Max Huiberts van AZ ontkende op de nieuwjaarsreceptie dat Vaclik naar AZ zou komen. Onduidelijk is wat er nu met de doelman gaat gebeuren. Zijn contract bij Olympiakos loopt nog tot de zomer van dit jaar. AZ hoopte Vaclik transfervrij vast te kunnen leggen.

    En dus gaat de zoektocht van AZ naar een nieuwe keeper door. De club nam onlangs afscheid van Peter Vindahl Jensen, die het in Alkmaar niet waar wist te maken en op huurbasis naar 1. FC Nürnberg is gegaan. De club heeft ook Hobie Verhulst nog onder contract staan. Hij nam de plek onder de lat over van Vindahl.