PSV haalt talentvolle doelman

PSV vangt grote vis en legt Steur (17) tot de zomer van 2025 vast

4 januari 2023 om 11:11

Meerdere clubs hengelden naar Roy Steur, maar het is PSV dat met hem aan de haal gaat. De club heeft de zeventienjarige doelman per direct overgenomen van Bayer Leverkusen.

Steur verliet Ajax voor Bayer Leverkusen, waar hij grote stappen in zijn ontwikkeling zette en zelfs meetrainde met het eerste elftal. PSV haalt hem nu op voor het beloftenelftal, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Steur tekent in Eindhoven een contract tot de zomer van 2025.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Steur doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar kreeg de kans om naar Bayer Leverkusen te gaan. "Ik zou bij Ajax in mijn eigen leeftijdscategorie blijven spelen, maar bij Bayer Leverkusen kreeg ik de kans om een elftal hoger te trainen, met jongens die ouder zijn. Als je die kans krijgt, is dat geen moeilijke keuze. De uitdaging was veel groter, dus ik hoefde er ook niet lang over na te denken. Het voelde meteen hartstikke goed. Waarom zou ik dan nog blijven als het sportieve plan er bij Leverkusen beter uitziet dan bij Ajax. Ik denk dat de meeste spelers dezelfde keuze zouden maken", vertelde hij in juli aan VoetbalPrimeur.