Neville ziet Manchester Unied kampioen worden

Clubicoon ziet Ten Hag meedoen om titel: 'Man United wordt steeds sterker'

4 januari 2023 om 11:40
Laatste update: 4 januari 2023 om 15:30

Manchester United heeft een voordeel ten opzichte van koploper Arsenal, stelt Gary Neville. De clubicoon van The Mancunians weet zeker dat Erik ten Hag dit seizoen een Champions League-ticket weet veilig te stellen.

United begon het seizoen uitermate zwak, met nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford. Daarna volgde de problemen omtrent Cristiano Ronaldo. "Ze zijn na de slechte start en na de gebeurtenissen rondom Ronaldo en Maguire samengekomen als ploeg, op een manier die niet mogelijk was geweest als de seizoensstart goed of normaal was verlopen", concludeert Neville bij Sky Sports.

"Ten Hag zit nu stevig in het zadel", vervolgt de voormalig verdediger. "Ze hebben met Christian Eriksen, Casemiro en Bruno Fernandes ervaring toegevoegd aan het middenveld. Ze lijken wijzer te zijn geworden. Marcus Rashford is in goede vorm. Ze hebben weliswaar een spits nodig, maar ze hebben aanvallers die in vorm zijn." Neville sluit niet uit dat United zich nog mengt in de titelstrijd. Het gat met Arsenal bedraagt negen punten. "Manchester United wordt steeds sterker."

"Ze hebben meer spelers ter beschikking dan Arsenal. Mikel Arteta doet het fantastisch, maar heeft een groot probleem als hij één centrumverdediger kwijtraakt. Manchester United heeft vier centrumverdedigers. De kracht zit in de breedte van de selectie."