Ronaldo breekt met Jorge Mendes

'Explosieve Ronaldo-onthullingen: definitieve breuk met zaakwaarnemer'

4 januari 2023 om 12:16
Laatste update: 4 januari 2023 om 15:32

Cristiano Ronaldo breekt met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer die hem vanaf de start van zijn carrière begeleidde. In het geruchtencircuit circuleerde al dat Mendes niet betrokken was bij de deal met Al Nassr. Inmiddels is het tweetal definitief uit elkaar.

Met dat nieuws pakt de Portugese krant Público uit. Mendes bracht Ronaldo van Sporting CP naar Manchester United en speelde vervolgens een belangrijke rol in de toenmalige recordtransfer naar Real Madrid, als ook in de overgang naar Juventus en opnieuw United. De voorbije maanden zouden Ronaldo en Mendes gebrouilleerd zijn geraakt.

The Athletic kent de reden daarachter. Ronaldo is naar verluidt gefrustreerd dat hij deze winter niet bij een Champions League-club ondergebracht kon worden. Ronaldo zou 'slechts' een weeksalaris van 91.000 euro verlangen, wat een omgerekend jaarsalaris van 4,7 miljoen euro is. United zou zelfs bereid zijn het resterende deel van Ronaldo's salaris tot de zomer door te betalen. Desondanks hapte geen enkele Europese club toe.

Het voornaamste obstakel voor Europese clubs leek het salaris van de Portugees te zijn, al wordt dat dus ontkracht. Mendes zou Ronaldo geadviseerd hebben om bij United te blijven en diens rol onder Erik ten Hag te accepteren. De belangenbehartiger had als doel om Ronaldo komende zomer elders te stallen. Daarnaast zou Mendes ook problemen hebben gehad met het explosieve interview van Ronaldo bij Piers Morgan, waarin hij United en Ten Hag openlijk de maat nam.

Ricardo Regufe, een goede vriend van Ronaldo, neemt het stokje van Mendes over. Hoewel Regufe de mening van Mendes over United en het interview bij Morgan deelt, mag hij de belangen van de 37-jarige aanvaller wel behartigen. The Athletic weet dat Ronaldo op eigen houtje minstens één Europese club heeft gebeld over een transfer. Dinsdagavond, tijdens zijn presentatie bij Al Nassr, sloot hij een terugkeer naar Europa definitief uit.