Rel in Amerika: bondscoach sloeg vrouw, 'familie Reyna dreigde tijdens WK met lek'

Rel in Amerika: bondscoach schopte vrouw, 'familie Reyna dreigde op WK met lek'

4 januari om 20:50

Tijdens het WK in Qatar heeft Claudio Reyna bondscoach Gregg Berhalter gechanteerd. De vader van VS-middenvelder Giovanni Reyna wist dat Berhalter zijn vrouw heeft geslagen. Reyna senior begon met dreigen toen duidelijk werd dat zijn zoon weinig minuten zou gaan maken in Qatar.

Amerika is in de ban van de zaak rond Berhalter, die tijdens het WK nog voor de groep stond bij de VS. De oud-international heeft zijn huidige vrouw Rosalind geschopt bij een verhitte ruzie in 1991. Berhalter heeft dat inmiddels zelf naar buiten gebracht. 'Toen Rosalind en ik vier maanden verkering hadden, gingen we iets drinken in een kroeg. We kregen ruzie en dat ging buiten verder. Daar werd het fysiek en heb ik haar tegen haar benen geschopt.'

Tijdens het WK dreigde Claudio Reyna met het bekendmaken hiervan. Dat weten Amerikaanse media, waaronder ESPN. Zijn zoon, Borussia Dortmund-middenvelder Giovanni Reyna, kon namelijk niet rekenen op een basisplek bij Amerika op het WK. De gevoelige informatie over Berhalter lekte uiteindelijk niet uit, maar hij voelt zich door de situatie nu wel genoodzaakt om ermee naar buiten te treden.

Ondertussen is de toekomst van de oefenmeester nog ongewis. Officieel gezien is zijn contract bij de Amerikaanse bond afgelopen, maar beide partijen kijken of de samenwerking nog verlengd kan worden. Berhalter en Rosalind zijn nu nog steeds samen, nadat de vrouw even 'niks' met de coach te maken wilde hebben. Berhalter  heeft toen professionele hulp gezocht en dat noemt hij 'één van zijn beste beslissingen ooit'.