'Piqué denkt aan comeback bij eigen club'

'Piqué wil lastige maar spectaculaire comeback bij eigen club op tweede niveau'

4 januari om 21:34

Gerard Piqué denkt aan een spectaculaire comeback als voetballer. Volgens Spaanse media wil de verdediger gaan spelen voor FC Andorra, een club op het tweede niveau in Spanje, die in het bezit is van Piqué. Of dat ook gaat lukken is echter een ander verhaal.

Onder meer Relevo maakt melding van de plannen die Piqué heeft. De stopper staat officieel gezien nog ingeschreven bij FC Barcelona. Op die manier kan Piqué een schorsing van vier wedstrijden uitzitten, die hij opliep in zijn allerlaatste wedstrijd voor de Catalanen. Piqué kan dan 'schoon' beginnen bij zijn FC Andorra. Toch wordt het niet makkelijk voor de oud-international om de stap te maken.

De Spaanse bond staat het Piqué namelijk niet toe om voor het minimum loon te tekenen bij Andorra. Op die manier wil men ervoor zorgen dat elke speler betaald wordt naar zijn waarde. De Spaanse bond heeft een speciale commissie om de salarissen van spelers. Normaal gesproken grijpt die commissie echter niet snel in, maar dit is een bijzonder geval.

Wegens het Spaanse salarisplafond kan Piqué zichzelf geen grote contractaanbieding doen. De kans lijkt groot dat kleinere aanbiedingen niet door de controle heen komen. Piqué moet dus een andere constructie verzinnen, als hij echt naar Andorra wil. Zo zou hij het kunnen proberen met een huurdeal, omdat de oud-verdediger officieel gezien nog bij Barça speelt.