Lazio-fans onder vuur na racisme tegen Umtiti en ploeggenoot: Infantino reageert

Lazio-fans onder vuur na racisme tegen Umtiti en ploeggenoot: Infantino reageert

5 januari om 06:50
Laatste update: 5 januari om 07:08

Samuel Umtiti en Lameck Banda zijn slachtoffer geworden van racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen SS Lazio woensdagavond. Het duel werd met 2-1 gewonnen door de thuisploeg, maar de avond kreeg een nare wending door de Romeinse verwensingen richting de twee spelers.

Onder andere hun club Lecce, de Franse nationale ploeg en FIFA-baas Gianni Infantino hebben hun steun geuit richting de twee spelers. Umtiti verliet uiteindelijk in tranen het veld. "Racistische liederen zijn vandaag teniet gedaan door liederen over dapperheid. Al de geel en rode fans zongen vandaag maar één naam: Umtiti", vertelt Lecce in een statement via Twitter. De wedstrijd werd door de racistische uitingen zelfs nog even stilgelegd, maar door de aanmoedigingen van zijn eigen fans wilde Umtiti alsnog doorgaan.

De laatste jaren als voetballer had de 29-jarige Umtiti het niet makkelijk. In 2016 maakte hij voor 25 miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar FC Barcelona. Het huwelijk tussen de Fransman en de Catalanen werd echter nooit een gelukkige. Aangezien Umtiti nooit echt een basisplaats afdwong en vanwege zijn enorme salaris uiteindelijk werd gehaat door onder andere de fans. Vorig seizoen kwam de verdediger tot slechts één duel in Barcelona. In de zomer werd Umtiti uitgeleend aan het Italiaanse Lecce. 

Ook Infantino liet zich via een statement uit over de kwestie. "Solidariteit met Samuel Umtiti en Lameck Banda. Laten we het luid en duidelijk uitroepen, nee tegen racisme. Hopelijk zal de grootste groep fans met een goed hart opstaan en al de racisten voorgoed de mond snoeren."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)