'Ten Hag heeft nieuwe reservedoelman bijna binnen na akkoord met Crystal Palace'

'Ten Hag haalt nieuwe reservedoelman op bij competitiegenoot Crystal Palace'

5 januari om 10:02
Laatste update: 5 januari om 10:09

Jack Butland staat op het punt om de overstap naar Manchester United te maken. De Engelse keeper komt op huurbasis de ploeg van manager Erik ten Hag versterken.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt dat de overgang van Butland naar Manchester bijna rond is. Hij komt over van Crystal Palace. Het zou gaan om een huurdeal van zes maanden en de bedoeling is dat hij de tweede keeper zal worden achter David de Gea. Tom Heaton wordt daardoor automatisch de derde keeper van The Mancunians.

Voor langere tijd was Martin Dúbravka de tweede keeper van Manchester United, maar hij werd deze winter abrupt teruggehaald door zijn club Newcastle United. De Slowaakse doelman had een optie tot koop bij de club van trainer Ten Hag, maar die wordt dus niet geactiveerd. Ook had Manchester United een huursom van anderhalf miljoen euro afgetikt. In Newcastle hebben ze echter met Nick Pope een onbetwiste nummer één gevonden en daardoor dreigt ook daar de bank voor Dúbravka.

Butland was bij Crystal Palace ook tweede keeper. Bij de club van manager Patrick Vieira staat de Spanjaard Vicente Guaita standaard onder de lat. De 29-jarige Butland maakte dit seizoen nog geen minuut in de competitie. In totaal speelde de doelman wel al negen interlands voor het Engelse nationale elftal.