Chelsea heeft derde winterversterking met uitzonderlijk contract binnen

Chelsea heeft derde winterversterking binnen en onthult uitzonderlijk contract

5 januari om 15:18

De kogel is door de kerk: Benoît Badiashile mag zich speler van Chelsea noemen. The Blues hebben de deal met AS Monaco bevestigd. Badiashile ligt nu voor maar liefst 7,5 jaar vast bij de club. Naar verluidt betaalt Chelsea een transfersom van 38 miljoen euro.

Badiashile heeft zijn toekomst verbonden aan Chelsea met een enorm contract, dat tot medio 2030 loopt. Eigenaar Todd Boehly wil spelers langer vast gaan leggen bij de club uit Londen, net als in Amerika gebeurt. Met Badiashile heeft hij de toon alvast gezet.

De 21-jarige stopper is de derde speler die de Premier League-club binnenhaalt deze zomer. David Datro Fofana en Andrey Santos gingen de stopper voor. Op Stamford Bridge moet de Fransman de defensie van een impuls voorzien. Afgelopen zomer telde Chelsea al miljoenen neer voor de komst van verdediger Kalidou Koulibaly.

In gesprek met de clubkanalen reageert Badiashile op zijn toptransfer naar Engeland. "Ik ben erg blij dat ik nu bij Chelsea ben. Ik kan niet wachten om in de beste competitie ter wereld te spelen en mezelf te tonen aan alle fans", stelt hij.