'Chelsea smijt weer met miljoenen en heeft derde winterversterking binnen'

'Chelsea smijt weer met miljoenen en heeft derde winterversterking binnen'

05-01-2023 12:11
32

Benoît Badiashile is de volgende winteraanwinst voor Chelsea. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staat niets een overgang van de 21-jarige verdediger nog in de weg.

Badiashile komt over van AS Monaco en tekent naar verwachting een meerjarig contract op Stamford Bridge. Naar verluidt maken The Blues 38 miljoen euro over naar de dwergstaat. Romano somt op dat Badiashile alle documenten ondertekend heeft en de medische keuring al heeft doorstaan. Het is wachten op de officiële bevestiging van Chelsea.

In navoling van David Datro Fofana en Andrey Santos is Badiashile de derde winterversterking voor de Londenaren. Chelsea hoopt zich in januari in ieder geval nog te verzekeren van de komst van Benfica-middenvelder Enzo Fernández, terwijl de club ook de deal van Arsenal met Shakhtar Donetsk-aanvaller Mykhaylo Mudryk hoopt te kapen. Inclusief Badiashile, heeft Chelsea vanaf de start van de zomer meer dan 300 miljoen euro uitgegeven aan transfers.

Badiashile, tweevoudig Frans international, doorliep de hele jeugdopleiding bij Monaco. In de hoofdmacht kwam hij tot 135 officiële wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde.