'Ronaldo krijgt vervelend nieuws: Al-Nassr heeft administratieve fout gemaakt'

'Ronaldo krijgt vervelend nieuws: Al-Nassr heeft administratieve fout gemaakt'

05-01-2023 16:11
70

Al-Nassr heeft een administratieve fout gemaakt bij het aantrekken van Cristiano Ronaldo. Door de komst van de Portugees heeft de club te veel buitenlandse spelers in zijn selectie, waardoor Ronaldo nog niet ingeschreven kan worden.

Al-Nassr presenteerde Ronaldo dinsdag vol trots. Wat de Saudische koploper toen nog niet wist, was dat de superster op dit moment helemaal niet mag spelen voor de club. Ronaldo is buitenlander nummer negen in de selectie van Al-Nassr, terwijl dat er maar acht mogen zijn. Dat staat in de regels van de Saudische bond. 

Dat betekent dat Ronaldo niet kan spelen, tot er een andere buitenlandse speler weggaat bij de club. In Saudi-Arabië gaat het verhaal dat Jaloliddin Masharipov daardoor zal moeten vertrekken. De aanvaller uit Oezbekistan moest rugnummer 7 ook al afstaan aan Ronaldo, terwijl het gerucht ging dat Masharipov dat niet wilde doen.

Feit is in ieder geval dat Ronaldo nog niet speelgerechtigd is voor Al-Nassr. Er bestaat daarnaast nog wat onduidelijkheid over een schorsing van de routinier. Al-Nassr zou eigenlijk donderdagmiddag in actie komen, maar door hevige regenval is dat duel uitgesteld.