Steijn lijkt op mogelijke uitgaande Sparta-transfer te hinten

Steijn lijkt op mogelijke uitgaande Sparta-transfer te hinten: 'Kan iets gebeuren'

5 januari om 17:29
Laatste update: 6 januari om 12:17

Sparta-trainer Maurice Steijn hint op een rappe exit van Tobias Lauritsen. De spits speelt nog geen half jaar voor de Rotterdammers, maar volgens Steijn zou er 'iets met hem kunnen gebeuren'. Sparta kijkt daardoor al om zich heen voor een nieuwe aanvalsleider.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Steijn dat Sparta zoekt naar een nieuwe spits. "We hebben met een aantal kandidaten gesproken, maar dat is allemaal niet doorgegaan. Nu is het even stil. Ik hoop dat we in de loop van de week de draad kunnen oppakken, want ik vind dat er iets bij moet."

Steijn wil graag een nieuwe spits door Lauritsen. De trainer wil graag een extra optie voor het geval dat de huidige centrumspits een blessure oploopt. "Er kan iets met Tobias Lauritsen gebeuren. En het is sowieso goed om concurrentie te houden op elke positie."

Lauritsen kende een prima eerste seizoenshelft bij Sparta, dat nu verrassend zesde staat in de Eredivisie. Hij kwam tot vijf goals en één assist in de eerste seizoenshelft. Afgelopen zomer betaalde Sparta nog een slordige half miljoen euro voor Lauritsen.