Ten Hag refereert aan Ajax bij bevestiging van Manchester United-transfer

Ten Hag wil geen Ajax-praktijken meemaken en bevestigt Man United-transfer

5 januari 2023 om 18:12
Laatste update: 5 januari 2023 om 18:23

Manchester United gaat zich versterken met Jack Butland. Dat bevestigt Erik ten Hag donderdag. De doelman komt op huurbasis over van Crystal Palace en wordt op Old Trafford de stand-in van David de Gea.

Manchester United was na de terugkeer van Martin Dubravka naar Newcastle United op zoek naar een reservekeeper. De keuze is gevallen op Butland, wiens komst al enkele dagen in de lucht hing. "We hebben drie ervaren keepers nodig", verklaart Ten Hag de naderende transfer.

"Butland valt in die categorie", vervolgt de manager van Manchester United daags voor de FA Cup-wedstrijd tegen Everton. Hij benadrukt 'erg blij' te zijn met De Gea. "Het is vrij duidelijk dat hij onze nummer één is. Hij doet het echt heel goed, maar er kan altijd iets gebeuren en daarop moet je voorbereid zijn."

Ten Hag haalt óók een keeper, omdat hij geen Ajax-praktijken meer wil meemaken. "Vorig jaar zat ik in een situatie met Ajax, waarbij drie keepers geblesseerd waren. In zo'n positie wil je niet komen als je om de prijzen speelt. Dat kan je seizoen breken."