Manchester City trekt aan het langste eind in topper tegen Chelsea met Ziyech

05-01-2023 22:53 Laatste update: 22:53
31

In de topper tussen Chelsea en Manchester City heeft de ploeg van trainer Pep Guardiola aan het langste eind getrokken. De huidige nummer twee van de Premier League wist uiteindelijk door een doelpunt van Riyad Mahrez met 0-1 te winnen op Stamford Bridge.

Graham Potter koos bij zijn ploeg Chelsea voor een aantal verrassende namen in de basiself. Zo mocht Hakim Ziyech na zijn geweldige WK weer eens in de basis starten bij zijn ploeg. Mason Mount moest afhaken door een blessure, mede daarom speelde ook Christian Pulisic. Raheem Sterling stond ook in de basis, maar hij moest na vijf minuten de strijd staken door een blessure. Hij werd vervangen door Pierre-Emerick Aubameyang, maar de Gabonees kon na 68 minuten spelen alweer terug op de bank komen zitten door een tactische wissel. Bij Manchester City mocht Nathan Aké beginnen in het hart van de defensie.

In de eerste helft was het voornamelijk aftasten voor beide ploegen. Al kreeg Chelsea na twintig minuten al twee tikken te verwerken. Sterling moest er dus al na vijf minuten af met een blessure, maar na 22 minuten was het ook voor Pulisic raak. Hij werd vervangen door de negentienjarige Carney Chukwuemeka. De jonge Engelsman maakte vanaf het moment dat hij het veld in kwam indruk. Bijna kreeg hij vlak voor rust een beloning voor zijn ijver, maar de inzet van Chukwuemeka spatte uiteen op de paal.

Na rust ging Manchester City ook nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Vlak na rust werd er al verdedigend gewisseld, maar na zestig minuten spelen bracht Guardiola Mahrez en Jack Grealish in voor Bernardo Silva en Phil Foden. Die dubbele wissel bleek uiteindelijk de code om Chelsea te kraken. Drie minuten na het wisselmoment was het dan ook gelijk raak. Grealish mocht laag voorzetten vanaf de linkerkant en Mahrez gaf het laatste tikje waardoor de bal achter doelman Kepa terecht kwam. De Spaanse sluitpost zag er ook niet geweldig uit bij het doelpunt dat enigszins houdbaar leek.

Ziyech werd met een goede eerste helft op zak, uiteindelijk na 69 minuten gewisseld. Chelsea bleef wel proberen, maar Manchester City hield stand. De ploeg van trainer Guardiola hield de voorsprong en blijft daardoor steviger op plek twee staan. Chelsea is door het verlies van donderdagavond terug te vinden op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League.